
Fransk pæretærte
Prep Time:
15 minutes
Cook Time:
35 minutes
Total Time:
50 minutes
Nem opskrift på den bedste pæretærte med creme fraiche. Den bedste nemme
kage, som kan serveres til eftermiddagskaffen eller som en nem dessert.
Ingredients
- 115 g. smør
- 200 g. sukker
- 2 stk. æg
- 2 tsk. vaniljesukker
- 160 g. hvedemel
- 1,5 tsk. bagepulver
- 120 g. creme fraiche
- 3 stk. pære
- 20 g. mandelsplitter
Instructions
- Pisk blødt smør, sukker og vaniljesukker sammen, så det bliver helt hvidt. Det tager ca. 5 minutter.
- Tilsæt herefter æg og pisk videre.
- Vej hvedemel af og bagepulver af.
- Vend creme fraiche, hvedemel og bagepulver i din æggemasse.
- Beklæd bunden af en springform (Ø22 cm) med bagepapir. Smør siderne med smør.
- Fordel dejen ud i formen.
- Skræl pærer, fjern kernehus, skær i tynde skiver og placer skiverne langs kanten af formen.
- Til sidst drysses mandelflager og lidt sukker på toppen.
- Bages ved 175 grader varmluft i ca. 30-35 minutter.
- Tag den ud af ovnen og lad den køle en smule af.
- Server med creme fraiche eller en kugle vaniljeis til.