
Roulade med citron creme
Ingredients
- 3 æg
- 1 1/2 dl sukker
- 50 g kartoffelmel
- 1 spsk mel
- 2 tsk bagepulver'
- reven skal af 1/2 citron
- 50 g smør
citron creme
- 2 æggeblommer
- 60 g sukker
- revet skal og saft af 1/2 citron
- 2 blade husblads
- 2 dl piskefløde
Instructions
- en form på 30x40 cm laves af bagepapir med en kant på 1- 1 1/2 cm
- smøres godt med smør
- Ovnen tændes på 200 grader (alm ovn)
- æggehviderne piskes hvide
- sukker og æggeblommer tilsættes hver for sig
- mel og bagepulver sigtes i æggemassen
- til sidst røres det smeltede smør i samt den revne citron skal
- dejes hældes i formen og bages 8-10 min
- lad rouladen afkøle i formen hvorefter den vendes ud på bagepapir med sigtet flormelis over.
- Creamen tilberedes ved at æggeblommer og sukkeret røres
- citronsaften, citronskallen og den udblødte og smeltede husblads blandes i
- når den begynder at stivne vendes flødeskummet i
- cremen fordeles på rouladen.
- når cremen er stivnet, rulles rouladen sammen fra den smalleste side
- Tilsidst drysses med flormelis