Skip to Recipe

Roulade med citron creme

Roulade med citron creme

Roulade med citron creme

Ingredients

  • 3 æg
  • 1 1/2 dl sukker
  • 50 g kartoffelmel
  • 1 spsk mel
  • 2 tsk bagepulver'
  • reven skal af 1/2 citron
  • 50 g smør

citron creme

  • 2 æggeblommer
  • 60 g sukker
  • revet skal og saft af 1/2 citron
  • 2 blade husblads
  • 2 dl piskefløde

Instructions

  1. en form på 30x40 cm laves af bagepapir med en kant på 1- 1 1/2 cm
  2. smøres godt med smør
  3. Ovnen tændes på 200 grader (alm ovn)
  4. æggehviderne piskes hvide
  5. sukker og æggeblommer tilsættes hver for sig
  6. mel og bagepulver sigtes i æggemassen
  7. til sidst røres det smeltede smør i samt den revne citron skal
  8. dejes hældes i formen og bages 8-10 min
  9. lad rouladen afkøle i formen hvorefter den vendes ud på bagepapir med sigtet flormelis over.
  10. Creamen tilberedes ved at æggeblommer og sukkeret røres
  11. citronsaften, citronskallen og den udblødte og smeltede husblads blandes i
  12. når den begynder at stivne vendes flødeskummet i
  13. cremen fordeles på rouladen.
  14. når cremen er stivnet, rulles rouladen sammen fra den smalleste side
  15. Tilsidst drysses med flormelis

Skriv et svar