Dessert

Tiramisu

Tiramisu

Yield: 4-6 pers

Ordet "Tiramisu" betyder "kvik mig op

Ingredients

  • 5 ekstra store æg
  • 75 g sukker
  • 400 g mascarpone fra køleskab
  • 3 æggehvider
  • 2 dl piskefløde
  • 1 dl- 2 dl espressokaffe, lunken
  • 1 dl - 2 dl kaffelikør eller Masala
  • 24 ladyfingers (savovoiardi)
  • god kakao

Instructions

  1. pisk æggeblommer og sukker kraftigt i en skål til blandingen er lysegul, glat og blank, ca 5-7 min
  2. tilsæt Mascarpone og pisk til det tykner og er glat, 3-4 min.
  3. æggehvider piske stive i en anden skål
  4. piskefløde piskes i en tredie skål til den danner bløde toppe
  5. fold først flødeskummen i æggeblandingen og derefter æggehviderne til massen er glat
  6. i en aflang skål blandes kaffelikør og expresso
  7. dyp kagerne i blandingen og læg den i en servingsskål 25 cm i diameter
  8. læg ægge/mascapone blandingen over kagerne i et jævnt lag på ca 1 cm
  9. læg endnu et lag dyppedet kager
  10. læg igen mascarponeblandingen over så det er dækket helt
  11. dæk fadet til og sæt den i køleskabet mindst 6 timer, evt op til 2 dage før servering
  12. Ved servering sigtes kakao over

Forret

Kaviar rand

Kaviar rand

Ingredients

  • 2 glas rød kaviar
  • 4 hårdkogte æg
  • 1/2 revet løg
  • 2 1/2 dl cremefraise
  • 2 spsk mayonaise
  • 1/2 bundt dild
  • 100 g rejer
  • 4 blade husblads
  • saft af 1/2 citron
  • salt og peber

Pynt

  • strimlet salat
  • 200 g rejer
  • citron

Instructions

  1. Kom kaviaren op i en skål
  2. Hak æggene og kom dem ved
  3. Bland løg, cremefraise, mayonaise og citronsaft i
  4. Smag til med salt og peber
  5. Bland klippet dild i
  6. Husbladsen lægges i blød i koldt vand i 5 min
  7. Kom nogle af rejerne i bunden af en randform
  8. resten blandes i kaviarmassen
  9. tag husbladsen op af det kolde vand og smelt den i vandbad
  10. Når helt smeltet, blandes den i kaviar massen, mens der røres godt rundt
  11. Hæld massen op i en randform, som sættes i køleskabet
  12. Randen stivner på ca 2 timer
  13. Den vendes up på strimlet salat og pyntes med rejer og citron

Jul

Jane's engelske julekage

Jane's engelske julekage

Ingredients

  • 6 æggeblommer (af 50 g æg)
  • 300 g sukker
  • 300 g smør
  • 300 g mandler
  • 300 g rosiner
  • 300 g korender
  • 300 g mel
  • 6 piskede æggehvider

Instructions

  1. Smør og sukker røres hvidt
  2. æggeblommerne røres i lidt efter lidt
  3. Mandlerne, der skoldes, men ikke smuttes, skæres i tynde strimler på langs
  4. Mandlerne blandes i melet sammen med rosinerne og korenderne
  5. Røres i dejen
  6. De stiv piskede æggehvider røres i
  7. Dejen fyldes i en smurt sandkageform (2 1/2 l)
  8. kagen bages i 1 1/2 time ved 180 grader, på nederste rill

Serveres i tyndeskiver.

Den kan bages i god tid. Når den er bagt tages den ud af formen, til den er afkølet. Lægges tilbage i formen og pakkes godt ind i folie.

Italiensk konfektkage

Italiensk konfektkage

Denne kage kan holde sig i køleskabet i en måned

Ingredients

  • 50 g smør
  • 200 g grofthakkede smuttede mandler
  • 150 g grofthakket tørrede dadler
  • 150 g grofthakket tørrede abrikoser
  • 100 g tørred transbær
  • 100 g grofthakket valnøddekerner
  • 60 g hvedemel (1 dl)
  • 3/4 tsk stødt kanel
  • 1/2 tsk revet muskatnød
  • 1/4 tsk koriander
  • 3/4 stødt nellike
  • 125 g honning (ca 1 dl)
  • 125 g florsukker (ca 2.5 dl)
  • Pynt: florsukker

Instructions

  1. Lad smøret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner
  2. Rist mandlerne ved jævn varme i ca 5 min, rør af og til
  3. Bland det tørrede frugt, valnødder, mel og krydderier sammen med de let afkølede mandler i en skål.
  4. Kom honning og florsukker i en lille tykbundet gryde.
  5. Bring blandingen i kog under omrøring
  6. Kog den ved kraftig varme, stadig under omrøring, ca 3 min, til den er skummende og gylden
  7. Kom den smeltede honning i frugtblandingen
  8. Lad den køle af til den er lun og ælt derefter dejen godt sammen med fingerne
  9. Beklæd en springform (ca 22 cm i diameter) med bagepapir
  10. Pres dejen ud i bunden af formen og glat overfladen med en fugtig ske
  11. Læg et stykke bagepapir over kagen og bag den midt i ovnen i ca 45 minutter ved 150 grader
  12. Lad kagen køle helt af i formen og stil derefter konfektkagen tildækket på køkkenbordet til næstedag.
  13. Ved servering pyntes kagen med sigtet florsukker
  14. Skær den i tynde stykker. Der er til ca 32 tynde stykker. Kagen er fyldig som konfekt.