
Tiramisu
Yield:
4-6 pers
Ordet "Tiramisu" betyder "kvik mig op
Ingredients
- 5 ekstra store æg
- 75 g sukker
- 400 g mascarpone fra køleskab
- 3 æggehvider
- 2 dl piskefløde
- 1 dl- 2 dl espressokaffe, lunken
- 1 dl - 2 dl kaffelikør eller Masala
- 24 ladyfingers (savovoiardi)
- god kakao
Instructions
- pisk æggeblommer og sukker kraftigt i en skål til blandingen er lysegul, glat og blank, ca 5-7 min
- tilsæt Mascarpone og pisk til det tykner og er glat, 3-4 min.
- æggehvider piske stive i en anden skål
- piskefløde piskes i en tredie skål til den danner bløde toppe
- fold først flødeskummen i æggeblandingen og derefter æggehviderne til massen er glat
- i en aflang skål blandes kaffelikør og expresso
- dyp kagerne i blandingen og læg den i en servingsskål 25 cm i diameter
- læg ægge/mascapone blandingen over kagerne i et jævnt lag på ca 1 cm
- læg endnu et lag dyppedet kager
- læg igen mascarponeblandingen over så det er dækket helt
- dæk fadet til og sæt den i køleskabet mindst 6 timer, evt op til 2 dage før servering
- Ved servering sigtes kakao over