Kærnemælkshorn med marcipan

Kærnemælkshorn med marcipan

Kærnemælkshorn med marcipan

Prep Time: 30 minutes
Cook Time: 15 minutes
Total Time: 45 minutes

Ingredients

  • 250 g mel
  • 250 g smør
  • 1 1/4 dl iskold kærnemælk
  • Fyld af marcipan rørt op med æggehvider og sukker

Instructions

Hak smørret i melet og smuldre det til det ligner revet ost

Ælt kærnemælken i med meget let hånd

Lad dejen stå kold inden den rulles ud

Del dejen i 2 lige store kugler, rul dem til en cirkel og del hver af dem i 8 trekanter

Rul dejen om fyldet fra den brede ende

Pensl med æggeblomme pisket med mælk eller fløde og drys med perlesukker

Bages ved 200 grader i ca 20 minutter

Pif - Paf - Puf småkager

Pif - Paf - Puf småkager

Nanny's opskrift

Ingredients

  • 100 g smør
  • 150 g sukker
  • 1 æg
  • 1oo g mel
  • 1 tsk vanilie
  • 1 tsk bagepulver
  • 50 g Rice Crispies

Instructions

  1. Smør og sukker piskes sammen
  2. 1 æg røres i
  3. mel blandes med vanilie og bagepulver
  4. melblandningen blandes i smør og æg
  5. Rice Crispies vendes forsigtigt i
  6. ca 1 tsk med top dej fordeles med passende mellemrum på en plade beklædt med bagepapir
  7. bages ved 200 grader til de er lysebrune
  8. De bliver helt flade af sig selv.
  9. Løsnes fra bagepapiret med en palet
Ananas kage

Ananas kage

Tante Ingers Jule kage

Ingredients

  • 1 dåse anasmos
  • 100 g chokolade
  • 250 g smør
  • 200 g sukker
  • 4 middelstore æg
  • 300 g mel
  • 2 tsk bagepulver

Instructions

  1. hæld anansmosen i et dørslag og lad det løbe godt af
  2. hak chokoladen i små stykker
  3. rør smør og sukker luftigt/cremeagtig
  4. pisk æggene godt sammen
  5. rør dem 1 spsk af gangen i sukker/smør blandingen
  6. tilsæt anans mosen og chokoladen i
  7. sigt mel og bagepulver i massen og rør rundt
  8. kom dejen i en velsmurt form og sæt den i en kold ovn
  9. bages i ca 5 kvarter ved 175 grader traditionel ovn
  10. vendes ud af formen inden den er helt kold
  11. Serveres i meget tynde skiver
Kokosmelmarengs

Kokosmelmarengs

Nanny/Inger småkager

Ingredients

  • 2 æggehvider
  • 200 g florsukker
  • 100 g kokosmel

Instructions

  1. Hviderne piskes til man kan tegne figurer
  2. Florsukker piskes i
  3. kokosmel blandes i
  4. sættes på en plade med bagepapir med en lille ske
  5. bages ved 180 grader i ca 15 min.
  6. de skal være lidt seje inden i
Elva kage

Elva kage

Nanny opskrift

Ingredients

  • 4 æg
  • 4 dl sukker
  • 2 dl mælk
  • 6 dl mel
  • 4 tsk bagepulver
  • 2 spsk kakao
  • 300 g smør (margarine)

glasur

  • 4 dl flormelis
  • 6 spsk flydende kaffe
  • 2 spsk smeltet smør
  • 4 tsk vanilla
  • 2 spsk kakao
  • kokosmel

Instructions

  1. æg, sukker, kakao piskes luftigt
  2. smøret tilsættes sammen med de øvrige ingridienser
  3. bages 20-25 min ved 175 (jeg bager den ved 190 grader)
  4. når kagen er bagt og afkølet, men stadig varm, overhældes den med glasuren og kokosmel drysses over
  5. Kagen kan bages i en bradepande

Fru Køhnke kager

Ingredients

  • 500 g margarine
  • 500 g mel
  • 175 g melis
  • vanilla

Instructions

  1. Ælt
  2. Rul
  3. Køl
  4. Skær
Charlotte's Muffins

Charlotte's Muffins

Ingredients

  • 125 g smør eller margarine
  • 125 g sukker
  • 2 æg
  • 125 g hvedemel
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 1 plade lys marabou chokolade minus 2 rækker (på den korte led)

Instructions

  1. Smør og sukker røres hvidt
  2. æg tilsættes et af gangen
  3. mel og bagepulver blandes og vendes i dejen
  4. chokoladen hakkes og blandes i
  5. bages i muffin forme
  6. bages ved 225 g i ca 10 min
  7. Nougat og marcipan kan også bruges til fyld men er ikke afprøvet

Skriv et svar

Skip to Recipe